Pályázati hírek

Elindul a magyar EUREKA elnökség

2011. augusztus 08.  |  Pályázati hírek

Magyarország nevében Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságstratégiáért felelős államtitkára Jeruzsálemben ünnepélyes keretek között átvette az EUREKA együttműködési program elnöki tisztségét.
bővebb információ >

Frissültek az ÚSZT arculati sablonok

2011. július 19.  |  Pályázati hírek

Frissültek a honlapon az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) Arculati Kézikönyvének szerkeszthető arculati sablonjai.
bővebb információ >

Akkreditált innovációs klaszter cím elnyerése

2011. június 16.  |  Pályázati hírek

2011. június 14-én megjelent az Akkreditált Innovációs Klaszter cím elnyerését támogató pályázati kiírás.
bővebb információ >

OTKA tájékoztató

2011. június 09.  |  Pályázati hírek

Tájékoztató a KTIA-OTKA projektek kezelési feladatait ellátó szervezetekről.
bővebb információ >

Közbeszerzési eljárások

2011. június 09.  |  Pályázati hírek

Honlapra került a közbeszerzési eljárások előkészítésére és lefolytatására vonatkozó útmutató.
bővebb információ >

Új szabályok a kedvezményezetti kommunikációban

2011. április 19.  |  Pályázati hírek

Január közepén indult útjára a Kormány átfogó fejlesztéspolitikai programja, az Új Széchenyi Terv. Célkitűzéseit és kitörési pontjait szem előtt tartva átalakult az uniós pályázati rendszer is. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az új konstrukciók meghirdetése mellett, a pályázást és a projektek megvalósítását közvetlenül könnyítő intézkedéseket is bevezetett. Az érvénybe lépett programban megváltoztak az arculati előírások, jelentősen egyszerűsödtek a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó szabályok. A változások minden projektet érintenek.
bővebb információ >

ÚSZT pályázatok sikeres benyújtásához kínál segítséget az INNOVA

2011. március 30.  |  Pályázati hírek

Az INNOVA Észak-Alföld Regionális Innovációs Ügynökség mikro-, kis és középvállalkozások, vállalatok és klaszterek számára nyújt segítséget forráshoz jutáshoz, melyet többek között eszközbeszerzésre, információs technológia fejlesztésére, piacra jutás támogatására, valamint iparjogvédelemmel kapcsolatos tevékenységre vagy kísérleti fejlesztés céljából fejlesztők bérköltségének támogatására fordíthatnak.
bővebb információ >

Képzés a 7. Keretprogram új résztvevői számára

2011. március 30.  |  Pályázati hírek

A 7. Keretprogramba újonnan bekapcsolódók számára szervez képzést 2011 április 6.-án Budapesten a 7. Keretprogram által támogatott  "Fit for Health" (www.fitforhealth.eu) projekt.    
bővebb információ >

Társadalmi egyeztetésen az Államreform Operatív Program 2011-2013. évi akcióterve

2011. március 01.  |  Pályázati hírek

2011. március 6. éjfélig véleményezhető az Államreform Operatív Program (ÁROP) 2011-2013. évi akcióterve, amely összesen 20,38 milliárd forint összegű támogatási keretet érint.
bővebb információ >

ÚJ SZÉCHENYI TERV

2011. január 18.  |  Pályázati hírek

uj_szechenyi_log.jpeg
bővebb információ >

Lendület Program 2011

2011. január 12.  |  Pályázati hírek

Harmadik alkalommal hirdette meg az MTA elnöke a Lendület Fiatal Kutatói Programot kimagasló teljesítményű fiatal kutatók számára. A nyertesek ígéretes kutatási programokra alapíthatnak nemzetközileg is versenyképes új kutatócsoportokat akadémiai intézetekben vagy egyetemeken. Az új pályázatok finanszírozására rendelkezésre álló összeg 2011-ben a kormányzati támogatásnak köszönhetően 600 millió forint.
bővebb információ >

Árfolyamkompenzáció

2011. január 12.  |  Pályázati hírek

Az NFÜ a magas euró árfolyamból származóárfolyamveszteséget - mint a projektgazdáknak fel nem róható költségnövelőtényezőt - kompenzálni kívánja, ezzel is elősegítve, hogy ne kerüljenekveszélybe a nagy költségvetésű projektek. Magyarország elöl jár a nemeuróövezeti térségben a kérdés kezelésében, nincs tudomásunk más unióstagországról, amely így próbálná enyhíteni az árfolyam hatásait.




bővebb információ >

Fontos változások a pályázatkezelés rendszerében 2011. január 1-jétől

2011. január 07.  |  Pályázati hírek

A 259/2010. (XI.16.) Kormányrendelet alapján az Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelő Igazgatósága Wekerle Sándor Alapkezelő néven folytatja tovább tevékenységét. A Kormányrendelet értelmében az Alapkezelő jogállása a fenti időponttól kezdődően Központi Hivatal. Ha a jogszabály, rendelet vagy kormányhatározat az OKM TI-t említi, azon a Wekerle Sándor Alapkezelőt kell érteni.
bővebb információ >