V. évfolyam 9. szám

2013. november 28.
Kiadja: Prof. Dr. Gaál István, Felelős szerkesztő:  Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges , szerkesztő:  Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges


Együttműködés a KLIK-kel

A debreceni tanárképzés megerősítette kapcsolatait a régió iskoláival azáltal, hogy 2013. november 16-án a Tudományegyetemi Karok együttműködési megállapodást kötött a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal.


A Kossuth őrzi helyét a legjobbak között

Az ország középiskoláinak rangsorát tartalmazza a HVG új kiadványa, mely szerint a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma a város és a megye legeredményesebb középiskolája.


1 éves a DETEKtor TV

A Tudományegyetemi Karok médiaműhelyében tevékenykedő lelkes hallgatók immár egy éve csapatot alkotva dolgoznak újabb és újabb tudósításokon, közvetítéseken.


Novemberben is Díszudvar magazin az Alföld TV-ben

November végén új adással jelentkezett a TEK magazinműsora az Alföld Televízióban.


Városi használatú versenyautó
A Nemzeti Tehetség Program támogatásának köszönhetően a 2013/14-es tanév őszi szemeszterében is autóépítő tábort rendezett a Műszaki Kar, hogy megalkossa azt az autót, ami 3 másodperc alatt gyorsul 100-ra.


Ljudmila Ulickaja Debrecenben

Legújabb kötetének bemutatójára érkezett Magyarországra Ljudmila Ulickaja, a kortárs orosz próza legismertebb alakja – a közönség november 26-án a Debreceni Egyetemen találkozhatott a többek között Booker-, Budapest- és Simone de Beauvoir-díjas írónővel, aki a Szalvisztikai Intézet meghívására látogatott az egyetemre.


Novemberi koncertajánló

A Zeneművészeti Kar műsorkínálata az év utolsó hónapjára a Liszt teremben.