V. évfolyam 6. szám

2013. június 27.
Kiadja: Prof. Dr. Gaál István, Felelős szerkesztő:  Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges , szerkesztő:  Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges


Megalakult a jogi kar Társadalmi Tanácsa

A 2013. június 14-én megalakult Társadalmi Tanács vezetőjévé dr. Balla Lajost, a Debreceni Ítélőtábla elnökét választották.


A piac elvárásaihoz igazított nyelvoktatás

Ingyenes nyelvórák keretében angol, német, francia, orosz, olasz nyelveket tanulhatnak a Debreceni Egyetem azon hallgatói, akik államilag finanszírozott képzésben vesznek részt és még nem rendelkeznek a diploma megszerzéséhez elengedhetetlen nyelvvizsgával.


Modern vízminőség-ellenőrzés a Debreceni Egyetemen

Nemcsak hazánkban, de közép-európai szinten is különlegesnek számít az a vízminőséget vizsgáló mobil laboratórium, amelyet a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar a Nagyváradi Egyetemmel közös beruházás keretében üzemeltet a jövőben.


Erősödik a kapcsolat a nyitrai egyetemmel

A Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-Európai Tanulmányok Karának vezetése június 11-12-én Debrecenben tanácskozott az intézmények együttműködéséről.


Júniusban is jelentkezett a Díszudvar magazin

A Tudományegyetemi Karok Alföld Televízióban látható magazinműsora júniusban színes, érdekes összeállítással jelentkezett, melyben az elmúlt időszak eseményei kaptak megjelenési felületet.


Műszaki fejlesztések a gazdasági szférával együttműködve
Több mint 1 milliárd forint támogatásból fejleszt a Debreceni Egyetem Műszaki Kar céges partnereivel új eljárásokat napenergia-hasznosításra, köz- és irodaépületek energiagazdálkodásának javítására.


Pro Germanistica Hungarica díj

Dr. Kertész András, a DE Germanisztikai Intézet professzora vehette át a kitüntetést.


Legjobbak a kis Kossuth kosarasai

A Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Általános Iskolájának fiú kosárlabda csapata megszerezte a bajnoki címet a június közepén Miskolcon rendezett diákolimpia döntőjén.


Szépségkirálynőt adott a TTK

Rákosi Annamária, a Debreceni Egyetem (mikro)biológus hallgatója nyerte el az első díjat a Szépségkirálynő című műsorban.