V. évfolyam 2. szám

2013. január 31.
Kiadja: Prof. Dr. Gaál István, Felelős szerkesztő:  Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges , szerkesztő:  Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges


Közös doktori képzés a Jyväskyläi Egyetemmel
A Debreceni Egyetem és a finn Jyväskyläi Egyetem doktori oklevelét is megkapják a jövőben a két intézmény bölcsészkarának PhD-hallgatói, akik hároméves doktori tanulmányaik alatt közös képzésben vehetnek részt – erről írtak alá keret-megállapodást az intézmények vezetői 2013. február 19-én.


Együttműködés a földtudományok területén
A Természettudományi és Technológiai Kar Földtudományi Intézete és a Magyarhoni Földtani Társulat közös munkájának elősegítésére kötöttek megállapodást 2013. február 12-én az egyetem és a civil szervezet vezetői.


Intelligens anyagok vizsgálata a határ mindkét oldalán
Három új labor jön létre a Debreceni Egyetem Műszaki Kar és a Nagyváradi Egyetem közös határon átívelő pályázatában.


Kiadvány készült a demonstrációs központ bemutatására
Májusra készül el a Fenntartható épületenergetika információs központ a Kassai úti campuson, melynek jelentőségét kiadvány mutatja be.


Együtt egymásért
Tavaly nagy sikerrel zajlott a TEK Nemzetközi Kapcsolatok Központja által külföldi diákoknak szervezett programsorozat, amelyet idén is megrendeznek a tavaszi és őszi szemeszterben.


Elkészültek a bölcsészettudományi adatbázisok
A kutatóegyetemi projekt Nyelvtudomány, kultúratudomány és bioetika fókuszterületének eredményei elérhetőek az interneten.