IV. évfolyam 8. szám

2012. október 25.

Kiadja: Prof. Dr. Gaál István, Felelős szerkesztő: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges , szerkesztő: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges


2013-ban indul az új rendszerű tanárképzés
2013-ban visszaáll a tanárképzés rendszerében az egyetemi tanulmányok osztatlan formája: a középiskolai tanárképzés 5+1 éves, az általános iskolai tanárképzés 4+1 éves lesz.


Kapcsolatok Napja 2012
A Tudományegyetemi Karok 2012. október 20-án negyedik alkalommal rendezte meg a Kapcsolatok Napját. A rendezvényen ünnepélyes keretek között adták át a Tudományegyetemi Karokért Díjat.


40 éves az informatikus képzés
A TEK Kapcsolatok Napja folytatásaként ünnepelte az Informatikai Kar a Számítástudományi Tanszék megalakulásának és a programozó matematikus szak indításának 40. évfordulóját.


Bállal zárult a Kapcsolatok Napja
Október 20-án este elindult a báli szezon a Debreceni Egyetemen: a KLTE Baráti Kör és a Tudományegyetemi Karok közös bálján ezúttal is zene, tánc és kiváló borok biztosították a hajnalig tartó jó hangulatot.


Díszoklevelek a több évtizede végzett egykori hallgatóknak
Október 21-én a Díszudvarban rendezte meg a Tudományegyetemi Karok a hagyományos jubileumi díszoklevél-átadó ünnepségét, amikor a TEK karainak 50-60-65-70 évvel ezelőtt végzett hallgatói kapták kézhez diplomáikat.


Kossuth Lajosra emlékeztünk
A TEK és a KLTE Baráti Köre közös rendezvényen emlékezett meg Kossuth Lajos születésének 210. és a Kossuth Lajos Tudományegyetem alapításának 60. évfordulójáról.


A Pro Regione Alapítvány pályázatának nyertesei
Hallgatói és doktori ösztöndíjak odaítéléséről döntött az alapítvány kuratóriuma.


Közösen fejlesztenek tananyagot a hazai tudományegyetemek

Interdiszciplináris és komplex megközelítésű digitális tananyagfejlesztés a természettudományi képzési terület mesterszakjaihoz címmel közel kétszáz millió forintos Európai Uniós támogatásból készítenek digitális tananyagokat a debreceni, pécsi, szegedi és budapesti szakemberek.


Újra találkoznak a kultúrák

A Debreceni Egyetemen tanuló külföldi és magyar hallgatók integrációját célzó programsorozatot rendez egy éven keresztül a Tudományegyetemi Karok Nemzetközi Kapcsolatok Központja – az őszi szemeszter kezdetével újra beindultak a programok.


Less Nándor Emléktúra a TEK támogatásával
Ebben az évben sem maradt el a Less Nándor Emléktúra, amely tizenhatodik alkalommal várta október 13-án a Bükk-hegységben a túrázni vágyókat, felidézve a Debreceni Egyetem fiatalon elhunyt kutatójának munkásságát, természet iránti elkötelezettségét.


Nemzetközi kiállításon a Műszaki Kar elektromos autója

Az alternatív hajtású autók legjelentősebb európai mustráján egyedül a debreceni műszakisok autója képviseli Magyarországot.