IV. évfolyam 7. szám

2012. szeptember 27.

Kiadja: Prof. Dr. Gaál István, Felelős szerkesztő: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges , szerkesztő: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges


2013-ban indul az új rendszerű tanárképzés

2013-ban visszaáll a tanárképzés rendszerében az egyetemi tanulmányok osztatlan formája: a középiskolai tanárképzés 5+1 éves, az általános iskolai tanárképzés 4+1 éves lesz.


Épül a régió épületenergetikai oktatóközpontja

Fenntartható Épületenergetika Információs Központ épül a Debreceni Egyetem Kassai úti campusán, melynek alapkövét 2012. szeptember 27-én rakták le az egyetem vezetői: a közel 150 millió forintos beruházás keretében az energiatudatos gondolkodásra és műszaki megoldásokra hívja fel az egyetem a figyelmet.


Nemzetközi kapcsolat a kínai Huaihua Egyetemmel

Együttműködési megállapodást kötött 2012. augusztus 21-én a Tudományegyetemi Karok a kínai Hunan tartomány felsőoktatási intézményével.


Borászati kihelyezett tanszék alakult

Együttműködési megállapodást kötött a Tudományegyetemi Karok és a tarcali Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet 2012. szeptember 13-án, melynek keretében megalakult az egyetem Borászati Mikrobiológiai Kihelyezett Tanszéke.


Idén is Tálcán a világ!

Szeptember 25-én megkezdődött a TEK és a Nullpont Egyesület népszerű közös rendezvénye, a Tálcán a világ rendezvénysorozat.


Kezdődik a báli szezon
A Tudományegyetemi Karok és a KLTE Baráti Kör közös báljával indul idén is az egyetem báli időszaka.


Újra TEK-magazin az Alföld Tv-ben

Szeptember 19-én került adásba a félév első magazinja.


50 év végzettjei találkoztak

A Debreceni Egyetemen 1957 és 2012 között egyetemi tanulmányokat folytató latin és görög szakos hallgatók részére 2012. szeptember 8-án találkozót szervezett a Klasszika-filológiai és Ókortörténeti Tanszék.


Jubileumok és gálakoncertek októbertől áprilisig
A Zeneművészeti Kar Universitas hangversenysorozata és a Konzervatóriumi Esték ebben a tanévben is várják a nagyközönséget.


Az alternatív hajtású autók újabb sikerei

A Debreceni Egyetemet 4 alternatív hajtású jármű képviselte 2012. szeptember 22-én Budapesten az MVM Futamon. A Műszaki Kar autói ezúttal is győztesen kerültek ki a versenyből!


Állásbörze és határon átnyúló fórum a KTK-n

A Debreceni Egyetem Közgazdaság- és Gazdaságtudományi Kara és az aradi Vasile Goldis Nyugati Egyetem ÁLLÁSBÖRZÉT és HATÁRON ÁTNYÚLÓ FÓRUMOT rendez Az emberi tőke minőségének hatása a határ menti térség társadalmi és gazdasági kohéziójára című projektjének keretében.


A TEK projektjeinek honlapjai

Az alábbi listában szereplő linkeken keresztül elérhetőek a TEK pályázatainak elkészült honlapjai, melyek tájékoztatnak a projektek aktuális előrehaladásáról.