IV. évfolyam 6. szám

2012. június 28.

Kiadja: Prof. Dr. Gaál István, Felelős szerkesztő: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges , szerkesztő: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükségesfoep_nyar.jpg


A Tudományegyetemi Karok minden oktatójának és dolgozójának kellemes nyári pihenést és eredményes kutatómunkát kívánok!

 

alairas-gi.jpg


Prof. Dr. Gaál István
elnök

 

 

Épületenergetikai felújítások kezdődtek
Több mint félmilliárd forintból újulnak meg a Zeneművészeti Kar és a Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar épületei.

 

 

Megújulnak a Műszaki Kar épületei
Közel kétmilliárd forintból új laborok és oktatási helységek épülnek az Ótemető utcán.Elkészült a TEK Multimédia Stúdiója
A Magyar-román Együttműködési Program keretében a Debreceni Egyetem és a Nagyváradi Egyetem együttesen valósította meg „A Debreceni Egyetem és a Nagyváradi Egyetem közös hálózati multimédiás rendszere” (HURO/0901/265/1.2.3) című projektet mindkét helyszínen. A több mint 324 ezer eurós, határon átnyúló fejlesztésnek köszönhetően 2012. június 28-án a Debreceni Egyetemen az ország legmodernebb felsőoktatási stúdiója kezdte meg működését.

 

 

A Tudományegyetemi Karok 2012-es díjai

A TEK díjazta kiváló oktatóit, hallgatóit és partneriskoláit. 

 

 

Átadták a Kiss Lajos-díjat
N. Fodor János nyelvész, az ELTE oktatója kapta meg 2012. június 4-én a Debreceni Egyetem által gondozott, Kiss Lajos nyelvészprofesszor emléke előtt tisztelgő Kiss Lajos-díjat.

 

 

A tanév utolsó Díszudvar magazinja
A 2011/12-es tanév tavaszi szemeszterének értékelésével, áttekintésével zárult az Alföld Televízióban a TEK rendszeresen jelentkező magazinműsora.

 


Összefoglaló az informatikai HURO projektekről

Több jelentős, nemzetközi együttműködés keretében megvalósuló program támogatja az egyetemi informatikai infrastruktúra fejlődését.

 

 

A TEK projektjeinek honlapjai
Az alábbi listában szereplő linkeken keresztül elérhetőek a TEK pályázatainak elkészült honlapjai, melyek tájékoztatnak a projektek aktuális előrehaladásáról.