IV. évfolyam 5. szám

2012. május 31.

Kiadja: Prof. Dr. Gaál István, Felelős szerkesztő: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges , szerkesztő: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges


Megújult, megszépült a Botanikus Kert

Lezárult az egyetem botanikus kertjének három éven át tartó fejlesztése, melynek keretében közel 200 millió forint Európai Uniós forrásból nemcsak az infrastruktúra korszerűsödött, de komplex természetvédelmi és élőhely-rekonstrukciós munkálatok is megvalósultak.


Kitüntetés az amerikai vendégprofesszornak

A Debreceni Egyetem érdekében végzett munkájáért Pro Universitate Debreceniensi 2000 Emlékérmet adományozott 2012. május 14-én Fábián István rektor John Jablonskinak, a Ferris State Univerity egyetemi tanárának, aki több évtizede segíti a debreceni felsőoktatás fejlődését, és ebben a szemeszterben az egyetem vendégoktatójaként dolgozott.


Idén is taroltak a műszakisok alternatív hajtású autói

Győr, Miskolc és Eger – mindhárom város a debreceni műszakisok által épített autócsodák sikerétől volt hangos az elmúlt egy hónapban.


Elektronikus matematikai tananyagok készülnek
A műszaki és gazdasági szakok alapozó matematikai ismereteinek elektronikus tanulási környezetéhez fejlesztenek tananyagot és módszertant közel 100 millió forintból a Debreceni Egyetem és konzorciumi partnereinek szakemberei.


Toldy- és Tarnai-díj Debreczeni Attilának

A Debreceni Egyetem intézetigazgató professzora kapta a Magyar Irodalomtörténeti Társaság és az MTA Irodalomtudományi Intézetének díjait.


Fenntartható épületenergetikai demonstrációs központ épül a Kassai úton

A ház nagyrészt megújuló energiaforrások felhasználásával biztosítja saját energiaellátását és felhívja a társadalom figyelmét az energiatudatos életmódra.


A TEK projektjeinek honlapjai

Az alábbi listában szereplő linkeken keresztül elérhetőek a TEK pályázatainak elkészült honlapjai, melyek tájékoztatnak a projektek aktuális előrehaladásáról.