IV. évfolyam 2. szám

2012. február 23.

Kiadja: Prof. Dr. Gaál István, Felelős szerkesztő: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges , szerkesztő: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges


Centenáriumi ünnepség a Debreceni Egyetemen
Február első hétvégéjén gazdag programkínálattal zajlott az alapításának 100. évfordulójára emlékező Debreceni Egyetem ünnepsége.


Debrecenben az „ország memóriája”
0.5 Petabyte (félmillió GigaByte) kapacitású adattároló eszköz működik 2012. február 8-tól a Tudományegyetemi Karokon közvetlenül a szuperszámítógép mellett.


Felvételi az Empátia, azaz a volt Kossuthos óvodába

Nyílt napokat is rendez az óvoda márciusban a szülők számára.


A felvételi döntést segítette februárban a Díszudvar magazin.

A Tudományegyetemi Karok Alföld Televízióban sugárzott magazinműsora február 1-jén a TEK 8 karának kínálatát, lehetőségeit és sikereit mutatta be.


Modern informatikai környezet a gyakorlóiskolákban

76 millió forintból több mint 200 modern informatikai eszközzel bővültek a Debreceni Egyetem Tudományegyetemi Karok gyakorlóiskolái.


A hely szelleme

Megjelent A hely szelleme című, a Főépületet bemutató fényképes kiadvány magyar és angol nyelven.


Indul a Tálcán a világ második féléves sorozata

Minden eddiginél nagyobb érdeklődés mellett, február 28-án kezdődik a hallgatók által szabadon választható kurzusként is felvehető program, mely keddi napokon 18 órától indul.


DEocaching 2012

A Debreceni Egyetem centenáriumi programsorozatába illeszkedik a március 9-11. között zajló, a TEK által szervezett nemzetközi geocaching verseny és találkozó.


A TEK projektjeinek honlapjai

Az alábbi listában szereplő linkeken keresztül elérhetőek a TEK pályázatainak elkészült honlapjai, melyek tájékoztatnak a projektek aktuális előrehaladásáról.