Jótékony meseolvasás

A Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar programjai között már második éve szerepel a 'Minden nap egy mese' jótékonysági esemény. A hallgatók három különböző intézmény közül választhattak, ahol önkéntes tevékenységeket végezhettek - a legkiemeltebb szerepe a mesének volt.

A karon óvodapedagógus, szociálpedagógus, csecsemő- és kisgyermek nevelő és ifjúságsegítő szakok működnek, melyek hallgatói leginkább gyerekekkel, emberekkel foglalkoznak pályájuk során, ezért jó gyakorlati lehetőség volt számukra az idei jótékonysági akció.

A hallgatók három olyan intézmény közül választhattak, ahol speciálisabb esetű gyerekekkel találkozhatnak és a karácsony előtti időszakban egy mese olvasásával, egy foglalkozás vagy játék vezetésével ajándékot tudnak adni az intézmények gyermekei számára. A három intézmény: Hallássérültek Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye, Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet Gyermek és Ifjúságpszichiátriai Osztály, Dr. Molnár István Óvoda, Általános és Speciális Szakiskola, Kollégium és Gyermekotthon. Az önkéntesek december 2-20. között keresték fel az intézményeket.

"A mese elvarázsol, a mese örömet ad, a mese gyógyít: ezt a kedvező hatást szeretnénk eljuttatni a gyermekekhez, különösen azokhoz, akik nem élvezhetik a mindennapokban az édesanya, édesapa meleg hangját, élményt adó kellemes együttlétét. Hallgatóink azzal kívánták megajándékozni a gyermekeket, ami leginkább hiányzik számukra, és ami leginkább örömet jelenthet" - mondta dr. Kovácsné dr. Bakosi Éva dékán.