Debreceni siker az MVM Futamon

Több mint 50 alternatív hajtású, környezetbarát jármű versenyzett az MVM Energia Futamon szeptember 22-én Budapest szívében, a Széchenyi téren.

A Magyar Villamos Művek Zrt. ezzel a különleges rendezvénnyel idén immáron harmadszorra hívta fel a közönség figyelmét az üvegházhatású gázok kibocsátása nélküli energiatermelés és felhasználás fontosságára. A kizárólag zöld áramot használó III. MVM Energia Futamon napelemes autók, különleges prototípusok, átalakított szériaautók, elektromos versenyautók és motorok fejlesztői mellett hírességek is rajthoz álltak, hogy bemutassák a hazai zöld innovációkat, fenntartható közlekedési lehetőségeket.

A Debreceni Egyetemet a Műszaki Karon készült 3 alternatív hajtású jármű képviselte: A Villamosmérnöki és Mechatronikai tanszéken fejlesztett Gerundium versenyautó kategóriában, az Interceptor II prototípus ultrakönnyű kategóriában versenyzett. Szinten ebben a kategóriában állt rajthoz a Gépészmérnöki tanszéken fejlesztett ZF LS Gocar prototípusautó. Valamennyi autónk a dobogón végzett: az Interceptor II arany, a Gerundium és a ZF LS Gocar ezüstérmet nyert kategóriájában, és az MVM 1 millió Ft-os különdíját is elnyerte a Műszaki Kar.

mk_mvm.jpg