A sokszínű felsőoktatás szellemében

Dr. Balla Lajos, a Debreceni Ítélőtábla elnöke vehette át 2013. október 12-én a Kapcsolatok Napján a Tudományegyetemi Karokért Díjat a Debreceni Egyetemen. A Tudományegyetemi Karok éves rendezvényén a sokszínű felsőoktatás kialakításában élen járó vállalati együttműködések álltak a középpontban.

A Tudományegyetemi Karok (a régi Kossuth) ötödik alkalommal rendezte meg a Kapcsolatok Napját, ahol a nyolc karból álló centrum legfrissebb, az egyetemi oktatás fejlesztéséhez hozzájáruló együttműködései mutatkoztak be – a Debrecen városával közös Agora Tudományos Élménypark megvalósításától kezdve az informatikai és műszaki területeken működő együttműködéseken át a bankszektor gazdasági képzéseket támogató felajánlásaiig.

„A Kapcsolatok Napja az az alkalom, amikor átadjuk a Tudományegyetemi Karokért Díjat annak a személynek, aki hosszú időn keresztül hozzájárult a TEK fejlődéséhez, elismertségének növeléséhez, kapcsolatrendszerének bővítéséhez. Idén dr. Balla Lajost, a Debreceni Ítélőtábla elnökét tüntettük ki. Dr. Balla Lajos az Állam- és Jogtudományi Karon folytatott oktató munkáján kívül a kar 18 tagú Társadalmi Tanácsának is választott elnöke, melyben a közigazgatás és igazságszolgáltatás első számú régiós vezetői vannak jelen. Mindezen területeken hosszú évek óta kifejtett áldozatos munkáját szeretnénk megköszönni a díjjal” – mondta dr. Gaál István, a Tudományegyetemi Karok elnöke.

de_tek_foto1.jpg

A rendezvényen együttműködési megállapodást kötött a Tudományegyetemi Karok és a National Instruments: a cég oktatási tartalmak és kísérleti eszközök segítségével támogatja a versenyszférának piacképes munkaerőt biztosító egyetemi oktatást.

de_tek_foto2.jpg

A Tudományegyetemi Karok október 13-án díszoklevél-átadó ünnepségen köszöntötte közel kétszáz egykori hallgatóját, akik 50-60-65 év után vehették át arany, gyémánt és vas diplomáikat. Az ünnepeltek között gyémánt díszoklevelet kapott többek között Csikai Gyula akadémikus, arany díszoklevelet kapott Bazsa György professzor, akik mindketten a Kossuth Lajos Tudományegyetem rektorai voltak.