1 éves a DETEKtor TV

A Tudományegyetemi Karok médiaműhelyében tevékenykedő lelkes hallgatók immár egy éve csapatot alkotva dolgoznak újabb és újabb tudósításokon, közvetítéseken.

A Tudományegyetemi Karok Multimédia Stúdiója a tavaly június 28-i átadó után 2012 szeptemberében nyitotta meg kapuit az egyetemisták előtt. A Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék hallgatóinak ettől kezdve ebben a jól felszerelt stúdióban tartják az újságíró specializáció televíziós és rádiós szemináriumait, illetve a stúdió gyakorlati lehetőséget biztosít a tanszék hallgatóinak.

detektortv.jpg

A DETEKtor TV története egy megbeszéléssel kezdődött, amin lelkes kommunikáció- és médiatudomány szakos hallgatók vettek részt. Elhatározták, hogy az egyetem támogatásával, kihasználva a stúdió eszközparkját, felépítenek egy online TV-csatornát. Az első videó 2012. november 9-én került fel a YouTube-csatornára, mára több mint 250 videó készült el a nyilvánosság számára.

"A kezdetekkor szinte senki nem tudott vágni, a kamerát félve fogtuk meg, interjúkészítésnél pedig próbáltuk leplezni, hogy mennyire remeg kezünkben a mikrofon. Ma már képesek vagyunk önállóan elkészíteni egy anyagot, de természetesen most sem vagyunk még profik, hiszen ez egy olyan szakma, ahol mindennap tanulunk valamit, sosem dőlhetünk hátra elégedetten, folyamatosan fejlődik a technika, újabb és újabb kihívásokkal, feladatokkal találkozunk a munkánk során. Itt ismerjük meg a legfontosabb alapokat, és olyan gyakorlati tudásra teszünk szert, amely a jövőnk szempontjából meghatározó. A stáb tagjai között a tanszék minden évfolyamából vannak önkéntesek, és nemcsak újságíró specializációsok tevékenykednek, hanem az intézményi kommunikátor specializáció hallgatói is" - foglalja össze gondolatait  Pálóczi Alexandra hallgató, a DETEKtor TV riportere.

A Tudományegyetemi Karok és a DETEKtor TV újabb eredménye, hogy a hallgatók műsort készítenek az Alföld Televíziónak.

A DETEKtor TV Youtube csatornája: http://www.youtube.com/user/DETEKtorTV

detektortv_team.jpg