Gyakorló iskolák

Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma

kovacsistvan.jpgAz ország egyik vezető gimnáziuma az egyetem szellemi hátterével segíti a tehetséges diákok kibontakozását, akik felkészülését négy, öt és hat évfolyamos, az oktatáspolitikai változásokat rugalmasan követni tudó képzési szerkezet segíti. A végzettek közel 100%-os felvételi aránya, az országos tanulmányi versenyeken elért eredmények, sportsikerek teszik évtizedek óta a Kossuth gimnáziumot a város legjobb gimnáziumává, melynek tantestületét 2010-ben Debrecen Város Közoktatásáért-díjjal is kitüntették.

Kovács István, igazgató

Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Általános Iskolája

demeterjozsefne.jpgA „kis Kossuth” évtizedeken keresztül a Kossuth gimnázium mellett működött, de a középiskola költözése után is stabil utánpótlást biztosít.
Az egyetemi általános iskola fejlesztésközpontú oktatási elveivel, kiváló tanári gárdájával minden diák számára biztosítja a legjobb középiskolákba való bejutás feltételeit.

Demeter Józsefné, igazgatóDebreceni Egyetem Arany János Gyakorló Általános Iskolája

denichnehajdumonika.jpgA Tudományegyetemi Karok „legfiatalabb” gyakorló iskolája a Kossuth általános mellett az egyik leghatékonyabb, gyerekközpontú általános iskola, ahol felkészült tanárok foglalkoznak a gyerekekkel, akik megkapják mindazt a tudást, melynek birtokában szinte bármelyik középiskolába biztosan felvételt nyerhetnek. A gyakorló iskolaként itt is félévről félévre több tanárjelölt egyetemi hallgató tölti a gyakorlatát.

Denichné Hajdú Mónika Tímea, igazgató